Wednesday, 15 February 2012

Pernah Dulu


dan gua trus mencongak nasib hidup gua yg semakin tk menentu, gua terus mencuba.

dan semalam dalam gua membelek beribu nasib, gua dikejutkan dengan sebuah panggilan drpd member gua,lbih mesra gua pnggil dia 'nuy' shj. member gua yg dah berjaya menyambung cita-citanye utk menjadi seorang architect. gua agak terkejut, dia mintak bantuan gua utk buatkan logo Archi Festival dan baju utk eventnye nanti.nampaknya, masih ada ruang utk gua teruskan usaha dalam bidang ni. nuy ckup aku percaya, dengan tingkah lakunya, dan perwatakanya. dan gua terima dgn tangan terbuka. lagi pun, bukan ade kerja gua nk buat skrg.

sampai ke lewat pagi gua mencari idea utk buat logo, maklumlah otak gua da sembab,lembab utk kembali beraksi seperti dahulu. dah la gua janji hari khamis nk submit logo tu. 'hadoi' mengeluh panjang. tiba jam 6.00pg, sempat gua membelek akaun mukabuku gua. eh eh, orang yg gua tnggu dah bangun lah. gembira,teruja,semangat terus gua. tinggal terus kerja. lupa trus logo, lupa terus nuy, dan itu lah gua. masih menanti sesuatu yg tak pasti. masih mengejar sesuatu yg terus berlari.

'pop, pop, pop, pop' bunyi IM gua awal pagi buat mata gua terus cerah, hilang ngntok gua,hilang masalah gua.haha tersengih yg kadang dibilas senyuman ke telinga. & sebenanye dah lame gua nantikan dia. walau dalam sudut hati gua, masih ada sisa-sisa dahulu, tapi gua tetap kuatkan diri utk katakan AN adalah orangnya yg bakal mengganti tempat itu. gua rindukan keadaan semacam ni berlaku. lama dah berlalu. biarlah rasa ni datang kembali.

AN,berumur sebaya dengan gua,bekerja di bangsar.dan gua kenali dia di mukabuku atas member gua. memang janggal bunyinya. nk dependekkan cerita, da lama gua follow up dia. semenjak gua tinggal di cheras lagi. first time gua jumpe dia di KLCC. wow. bunyi macam hebat, tapi ada cerita disebaliknya. pedih utk gua ceritakan. apakan lagi dirinya sendiri. penah gua cuba dekati dia, tapi ragu-ragu kerana mungkin sikapnya yg mudah buat gua 'jealous'. dia mudah utk didekati pada dasarnya, tp susah utk dimiliki. dari perwatakanya, gua cukup minat. dari pakaianya, gua ckup berkenan, dan mungkin gua perlu ambil masa yg lebih utk mengenalinya. dan gua sebenarnya sedang dilamun perasaan itu.

AN                : 'lepaskan lah.saya nak jalan ni *sambil seret bear.'
Acanbadak : 'kalau nak jalan, bawak saya sekali.'
AN                : 'tak nak, saya tak nak menyusahkan awak.baik saya jalan sendiri.'
Acanbadak : 'tak susah pun, awak jalan je kemana yg awak nk pergi dan pada satu jalan nanti,
                        mungkin awak akan jadi milik saya.'

*walaupun pada dasarnya, gua masih tk pasti, adakah gua gila bayang, gila talak atau sebagainya.

argghhh. gua kena kerja dulu, gua kene ade aset dulu. baru gua boleh cakap semua nih.gua da janji dalam diri gua sejak 5bulan lepas. tapi,gua harap gua dapat jumpe AN dalam masa terdekat ni. dan gua harap boleh la gua follow wan pergi kolumpo nanti utk jumpe chuichui dia. 'wan,drop gua kat klcc,gua nk jumpe AN.'- bile la gua nak cakap benda ni. berangan je lebih. hahaha.

balik pak mail setarbak tadi,
mengenangkn apam yg pinjam fone gua sbb bateri dia low,
malam ni awal smua balik,
& rupanya dia tnggu gua call.
alamak. topup, lupa,
hadoi, finally dia yg call gua. kah kah kah
kesian dia, takot pun ada.
kesilapan yg di kesali.
ckup tk disengajakan,

sorry AN :))

*gua tak kesah kalau tkde sape akan hargai entry ni, gua menulis utk dapatkan kepuasan & minat shj.better hargai diri sndiri daripada terpaksa menghargai. thanks kerana masih membaca :)

ADELE-Set Fire To The Rain (mungkin tak sedap dipandang, tapi sedap didengar.tq)





3 comments:

  1. untunglah AN tu mohd hassan zaki :)

    ReplyDelete
  2. -XaXao- : yaah. kalau die tau diposisi mane dia berada. tq.

    ReplyDelete